2013. január 21., hétfő

A hét törvény

 Az életedet irányító hét törvény



1. A gondolkodás törvénye

Mik a legfontosabb értékek az életemben, amiket soha nem téveszthetek szem elől?

A képlet nagyon egyszerű: Azzal töltsd meg a fejed, amit szeretnél, hogy az életed része legyen.


2. Az érzelmek törvénye

Az érzelmeid olyanok mint egy belső hajtómotor. Ha a belső motorod magas fordulatszámon pörög, akkor motivált vagy, akkor képes vagy bármilyen célt elérni, ami a fejedben egy képként megjelenik előtted.

A motiváció olyan mint egy belső tűz a szívedben, egy mélyről jövő vágy, hogy a kitűzött céljaidat elérd. Persze ahhoz, hogy motivációt érezz bármi iránt az életedben arra van szükség, hogy legyenek céljaid, tudd, hogy mit akarsz merre tartson az életed.

A motiváció, vagyis a belső tűz minden tetted mozgató rugója


A mindennapi sikereid, az elért eredményeid, hogy mennyire érzed jól magad a saját bőrödben az kizárólag attól függ, hogy mennyire vagy motivált, milyen erős a belső tűz, ami a szívedben ég.

A motiváció azonban mindenkinek mást és mást jelent, mindenkinek más az, ami belső erőt ad a céljai megvalósításához. Van akinek arra van szüksége, hogy kihívások legyenek előtte, amik legalább egy kicsit meghaladják az eddigi képességeit. Van akit az motivál ha csapatban dolgozhat, van akit az hajt előre, ha önálló lehet.

Meg kell találnod, hogy mi az ami igazán szenvedélyessé tesz téged


A szenvedély azzal van összefüggésben, amit imádsz csinálni. Sokan úgy élik le az életüket, hogy utálják a munkájukat, de igazán otthon sem szeretnek lenni. Az ilyen emberek életéből hiányzik a szenvedély. Szenvedély nélkül azonban soha nem lesz önbizalmad, soha nem fogod boldognak és sikeresnek érezni az életed.

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mi az a tevékenység, amit mindig lelkesen végzel?


Ha nem tudsz válaszolni erre a kérdésre, akkor a legtöbb, amit megtehetsz magadért, hogy elkezdesz azonnal tanulni. Mindegy, hogy mit tanulsz a lényeg, hogy legalább egy kicsit érdekeljen a dolog. Tanulhatsz könyvekből, eljárhatsz egynapos szemináriumokra vagy konferenciákra. Nem az a fontos milyen formában tanulsz a lényeg, hogy tanulj

Abban a pillanatban, hogy azt veszed észre, hogy unod a dolgot és meg kell erőltetned magad, hagyd abba és keress valami mást, ami újra felkelti az érdeklődésed. Egyszer csak azt fogod tapasztalni, hogy megmozdul benned valami. Az egyik dolog, amibe belekezdesz hihetetlen lelkesedéssel fog eltölteni téged. Mélyülj el a témában és tanulj meg róla mindent, amit csak lehet. Ha azt veszed észre, hogy még egy év múlva is szenvedélyesen érdekel a téma, akkor megtaláltad, amit mindig is kerestél

 

3. Az egyéniség törvénye

Hogyan tudom szabadon kifejezni ki is vagyok valójában?

A körülményeiden változtass soha ne önmagadon!



Egy fantasztikus, egyedülálló egyéniség vagy. Nincs még egy olyan ember a földön, amilyen te vagy.  Belegondoltál már valaha, hogy milyen sokan szeretnek téged, hogy milyen sokan tisztelnek téged azért, aki vagy. Észrevetted már valaha, hogy vannak emberek, akik a példaképüknek tekintenek téged? Biztosíthatlak róla, hogy ez így van.
Egyedülálló energiával rendelkezel, ami az egyéniségeden keresztül nyilvánul meg. Ahogy beszélsz az emberekkel, ahogy a mindennapi dolgaidat végzed. Tele vagy titokkal, amiket csak kevesen tudnak rólad, de mégis nagyon sokan vannak, akik pontosan úgy szeretnek, ahogy vagy.

Ennek ellenére számtalanszor próbálod elrejteni saját magadat és eljátszani egy olyan szerepet, amiről azt gondolod, hogy mások talán éppen ezt várják tőled. Ennek éppen az ellenkezője igaz. Azok, akik igazán szeretnek téged soha nem akarnak megváltoztatni téged, soha nem kívánják tőled, hogy másnak mutasd magad, mint aki vagy.

Mit tehetsz, amikor nem lehetsz igazán önmagad?


Számtalan olyan helyzetbe kerülhetsz az életed során, amikor úgy érzed nem lehetsz igazán önmagad, nem engedheted szabadjára az egyéniséged, mert akkor nem felelnél meg bizonyos elvárásoknak. Ilyen helyzetek lehetnek a munkahelyeden, a barátaid, vagy a családtagjaid körében. Figyeld meg magad, abban a pillanatban, amikor feszültséget érzel, amikor bizonyos dolgokat nem mersz kimondani, vagy nem mersz megtenni, akkor nem tudod önmagad adni.

Joggal merülhet fel benned a kérdés, vajon neked kell e megváltoznod akkor, ha egy helyzetben egyszerűen nem találod a helyed? Mindenki más jól érzi magát, de te valahogy idegennek és zavarosnak érzel magad körül mindent, pedig a lehető legjobbat próbálod kihozni magadból. A szíved mélyén azt kívánod bárcsak kiszaladhatnál onnan és soha többé még csak vissza se néznél.

Eljött az ideje, hogy végre felszabadítsd magad


Az ÖNBIZALMAD alapja, hogy képes legyél független egyéniségként megélni önmagad, még akkor is ha ez nem tetszik másoknak. Senkit nem tudsz megváltoztatni és te sem tudsz megváltozni. Ez egy olyan alapvető emberi törvényszerűség, mint a tömegvonzás. Egyszerűen tudomásul kell venned, hogy így van és kész.

Az egyetlen dolog, amit megtehetsz, hogy a körülményeiden változtatsz. Ehhez, azonban ki kell lépned a kényelmi zónádból és fel kell vállalnod a változással járó kockázatot. Tudom, hogy ez nem könnyű, de hidd el soha nem fog megváltozni a helyzet. Azt fogod érezni, hogy egyre jobban besavanyodsz, hogy egyre kevesebbet nevetsz és egyre kevesebb az öröm az életedben.

A változás egyedül rajtad áll


A körülményeiden bármelyik pillanatban változtathatsz, önmagadon soha. Ugyanezt fogod érezni öt, vagy tíz év múlva is azzal a különbséggel, hogy sokkal fásultabb és egyre szomorúbb leszel. Sokkal jobb, ha most azonnal cselekszel vállallva önmagad.


4. A lehetőségek törvénye

Mik azok a területek az életemben, amikre sokkal több figyelmet kellene fordítanom?

Ahhoz, hogy magabiztos, határozott és ÖNBIZALOMMAL teli ember legyél stabil alapokra kell építened az életedet. Olyannak kell lenned, mint egy hatalmas fa, aminek több méter mélyen húzódnak a gyökerei, amelynek erejére mindig számíthatsz. A gyökereid a benned lévő erőforrások, amiket már néven tehetségnek, vagy különleges képességeknek is nevezhettük

Mindannyian rendelkezünk olyan erőkkel, amik életünk sarokköveit jelentik, megértésükkel és segítségükkel olyan belső erőforrások birtokába jutsz, amik olyanok számodra, mint a kályhának a tüzelő, autónak a benzin.

Ezek nélkül az erők nélkül nem is tudna működni az életed, mert ezek az erőforrások visznek előre az utadon és segítenek neked abban, hogy betölthesd azt a küldetést, amire megszülettél.


5. Az erőforrások törvénye

Mik azok a belső erőforrásaim, amikre bármikor támaszkodhatok?

Tele van az életed kiaknázatlan lehetőségekkel! Ezek a lehetőségek azokból a gyengeségeidből fakadnak, amiket igyekszel elrejteni, a velük való szembesülést elkerülni. A lehetőségeid kiaknázása mindig az egyensúly megteremtéséből ered. Egy gyengeség az életedben csupán annyit jelent, hogy az adott életterületen egyszerűen nem tudsz egyensúlyt teremteni.

Az egyensúly hiánya azt eredményezi, hogy egyik végletből a másikba esel át
Adott esetben egy életterületről azt gondolod, hogy az erősséged, de ha közelebbről megvizsgálod, akkor rá fogsz jönni, hogy két szélsőség között ingadozol.

 A gyengeségeid felismerése a legnagyobb lehetőség az életedben



Abban a pillanatban, hogy megérted ezt az üzenetet gyökeresen megváltozik az életed. Az életünk java részét hajlamosak vagyunk úgy leélni, hogy vannak dolgok, amiket igyekszünk olyan messzire elkerülni, amennyire csak lehet. Sokszor félelemből, sokszor bizonytalanságból nem vállaljuk fel a szembenézéssel járó "fájdalmakat", pedig ha tudnád, hogy életed legszebb ajándékának kibontását halogatod, akkor nem várnál tovább...


6. Az életút törvénye

Mi az a legfontosabb lecke, amit meg kell tanulnom az életem során?

Az életfeladatod betöltéséhez csak meghatározott úton juthatsz el




Az első három titok: a gondolkodásod, az érzelmeid és a cselekedeteid által egy életutat, vagy ha úgy tetszik életpályát írsz lesz. Ezt az életpályát úgy tervezted meg a születésed előtt, ahogy a NASA mérnökei megtervezik egy űrhajó útját.

Meghatározott utat kell bejárnod ahhoz, hogy betölthesd a küldetésed, amire születtél ez bizonyos értelemben kényszerítő erő is a számodra, de csak abban az esetben, ha nem tudod elfogadni.

Egészen addig, ameddig nem tudatosítod magadban milyen úton kellene járnod ez az út állandóan visszatérő nehézségegek és leckék formájában figyelmeztet téged, azért, hogy fenntartsa a figyelmedet és ne engedjen elkalandozni téged attól a küldetéstől, amit vállaltál.


7. Az életfeladat törvénye

Mi az a küldetés az életemben, amit ha betöltök, akkor harmóniába kerül az életem?

A feladat, ami egy egész életre szól




Képzeld el, hogy az életed egy kis naprendszer, amiben te vagy a bolygó, ami a saját központi csillaga körül kering. A központi csillag a Nap, ami az életfeladatodat jelképezi. A pálya, amin az életed bolygója kering a Nap körül az életutad.

Ugyanúgy, ahogy egy bolygó keringési pályája is jól meghatározott és az évezredek során szinte semmit sem változik, ugyanúgy a te életutad is kijelöli számodra az életed legfontosabb témáját, amit a központi csillag jelképez.

Az életfeladatod nem egy cél, ami el kell érned


A Nap beragyogja az egész életedet és még éjszaka is veled van, amikor a Holdról visszatükrözi számodra a fényét, hogy még éjjel se feledkezz meg róla. Az életfeladatod csakúgy mint a Földnek a Nap nem egy elérendő cél, ahová el kell jutnod, hanem az életedben folytonosan jelenlévő belső késztetés.

Ahogy a Föld sem tud kilépni a keringési pályájáról, mert a Nap óriási gravitációja "fogva tartja", úgy kötelez téged is az életfeladatod arra, hogy mindig a pályádon maradj és betöltsd a küldetésed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése