2013. január 21., hétfő

Megszívlelendők


 Soha ne pénzben fejezd ki az álmaid!



Sokan szeretnének több millió vagy több százmillió forintot magukénak tudni, de azt csak nagyon kevesen tudják, hogy ha ott lenne a pénz a bankszámlájukon vajon mihez kezdenének vele. A pénz önmagában egy céltalan eszköz, ami akkor nyer értelmet és energiát ha tudod, hogy milyen küldetést akarsz általa megvalósítani.

Az emberek többségének egyik legnagyobb tévedése az álmokkal kapcsolatban, hogy pénzben kifejezve fogalmazzák meg az álmaikat, holott konkrét célokat kellene megfogalmazniuk, amihez a pénz csak egy segédeszköz. Például, ha szeretnél vásárolni magadnak egy nyaralót a Balaton mellett, akkor ne a nyaraló ára legyen a célod, hanem maga a nyaraló.

Ha a nyaraló számodra a béke szigetét testesíti meg, ahová hétvégén visszavonulhatsz feltöltődni és pihenni, akkor ez a feltöltődés és pihenés legyen a célod, aminek az egyik eszköze a nyaraló. Kezded már érteni a különbséget? Minél személyesebb a vágyad, annál könnyebben képes leszel megvalósítani.

 Soha ne mások boldogsága legyen a cél!



Az álmokkal kapcsolatos második legnagyobb tévedés, amikor a célokat nem saját magad számára, hanem valaki másnak fogalmazod meg. Sokan a gyermeküknek, a házastársuknak, vagy az emberek egy nagyobb csoportjának fogalmaznak meg célokat, ami szintén értelmetlen. 



Célokat mindig csak saját magad számára fogalmazhatsz meg, hiszen csak azok a céljaid valósulhatnak meg, amiért személyesen is képes vagy minden tőled telhetőt megtenni. Ha a gyermeked, vagy mások boldogsága a cél, akkor itt az ideje, hogy a sajátodéval törődj, például azáltal, hogy megvizsgálod a saját élettervedet.

 Soha ne a kényelem és a biztonság legyen a cél!



Az emberek többsége arra törekszik, hogy egy általa megfogalmazott áloméletet erőfeszítések nélkül egy fotelban ülve valósítsa meg. Sajnos ki kell, hogy ábrándítsalak, mert a céljaidat csak komoly erőfeszítések árán tudod megvalósítani. Az erőfeszítések mértéke mindig arányos a kitűzött cél nagyságával.

Az Univerzumban egyensúly uralkodik, ezért ha valamit meg akarsz kapni, akkor cserébe adnod kell valamit. Ez a valami pedig az a munka és erőfeszítés, amit a céljaid elérése érdekében befektetsz. Minél több energiát fektetsz be a célod annál hamarabb és annál erőteljesebben valósul meg. Minél többet halogatsz, annál inkább késlelteted az álmod megvalósulását

A céljaidnak összhangban kell lenniük az életterveddel és az erre az életedre tervezett tapasztalásaidat kell szolgálniuk. Minden célod, amivel kihívás elé állítod önmagad elősegíti a fejlődésed és közelebb visz téged az életterved megvalósításához. Minden célod, ami  kizárólag a saját személyes kényelmedet szolgálja megállítja az életedben a fejlődést és ellehetetleníti a küldetésed betöltését.




Döntsd el, hogy panaszkodni akarsz, vagy inkább megvalósítod az álmaid 
Ha nem úgy mennek a dolgaid, ahogyan szeretnéd, akkor ideje lenne magadba nézni

Akármilyen egyszerûen is hangzik, mégis keveset foglalkozunk a ténnyel, hogy a gondolkodásunk határozza meg az egész életünket. Nem a kívülrõl jövõ események határozzák meg az életed alakulását, hanem az, ahogyan reagálsz rájuk. Persze gyerekként érhetnek könnyebb és súlyosabb sérülések, amik maradandó nyomot hagynak benned, felnõttként mégis a Te felelõsséged, hogy megtanuld kezelni ezeket a terheket. 
A gondolkodásod az egyetlen, amit képes vagy irányítani Ha a gondolkodásodat irányítod, akkor minden mást irányítasz. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gondolatokkal töltöd meg a fejed, mert hamarosan állandóan arról fogsz beszélni, amirõl eleget beszélsz az hamarosan meg fogja határozni az egész életed. Ha az álmaid megvalósítása jár a fejedben, akkor mindenkinek arról fogsz mesélni és az sem lesz csoda, ha rövidesen megvalósulnak az életedben is. 
Amikor néha napján bekapcsolom a televíziót, hogy megnézzem mi újság a nagyvilágban más sem látok mint olyan embereket, akik folyton egymásra mutogatnak és arról beszélnek, hogy mit kellene csinálnia MÁSOKNAK azért, hogy minden más legyen. Ezek a MÁS emberek felelõsek mindenért, ami rossz irányba megy. 
Sajnos csak ritkán hallok olyat (Tisztelet a kivételnek), hogy valaki kiáll és azt mondja "Tudom, hogy nem tökéletesek a körülmények, de nekem van egy álmom és mindent meg fogok tenni azért, hogy valósággá váljon."

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy miért olyan nehéz belekezdeni egy nagy feladat megvalósításába?

Sokszor az okozza a legnagyobb problémát, hogy a kitûzött cél akkora falat és olyan távol van az elérése, hogy egyszerûen képtelenségnek tûnik, hogy valaha odaérj. Nem kell messzire menned, elég ha a hétfõi kívánságodra gondolsz.

Én is így voltam ezzel évekkel ezelõtt, amikor a fejembe vettem, hogy a magam ura leszek és azzal fogok foglalkozni, amit a leginkább szeretek csinálni. Ez egy nagyon szép álom, amire szinte minden ember vágyik, mégis csak keveseknek adatik meg, hogy elérjék.
 
Ábrándozással nem jutsz elõre

Amikor a munkahelyemen ültem évekig csak azon ábrándoztam, hogy milyen életet fogok élni akkor, amikor már nem köt a munkahelyi elkötelezettség, de mégsem tettem semmit évekig, mert egyszerûen túl nagy ugrás lett volna és fogalmam sem volt arról, hogy hogyan lépjem meg.

Minden nagy cél megvalósítása felosztható egészen apró kis részfeladatokra, amiknek a kivitelezése már nem tûnik olyan ijesztõnek. A Kezedben a csodalámpa címû négy hetes programban többek között azt is megtanítom neked, hogy egy órási álmot, egy rajtad túlmutató célt hogyan oszthatsz fel olyan kis lépésekre, amik megvalósítása minden "hétköznapi halandó" számára elérhetõ.
Az álommegvalósítás egyik legfontosabb törvénye, hogy mindig csak a saját álmodat valósítsd meg

Csodás dolog, ha az álmaid megvalósításába társakat is be tudsz vonni, akik támogatnak téged, akikkel vállvetve harcolhatsz a közös célok eléréséért, de a célok többségét neked egyes egyedül kell kitûznöd és végigcsinálnod.

Az egyik gyakori hiba, amit többen is elkövettek, amikor hétfõn megírták a kívánságukat, hogy a kivánságukba valaki más életét is bevonták. Tisztában kell lenned azzal, hogy az álmaid, a céljaid soha nem befolyásolhatják "erõszakkal" egy másik életét.

Senki nem fog megváltozni a kedvedért

Mikor olyan célt tûzöl magad elé, aminek az eléréséhez egy másik ember változása, döntése vagy valamilyen cselekedete szükséges, akkor alapvetõen tévúton jársz. Kizárólag azokat az álmaidat fogod tudni megvalósítani, amik akkor is mûködõképesek, ha senki más nem áll melletted.

Sokan írtak le olyan kívánságot, hogy X.Y. szeresse õket életük végéig, vagy változzon meg és valaki más legyen belõle. Soha nem az a baj, amikor azt kívánod, hogy megtaláld az ideális társat, vagy támogatókat találj egy kezdeményezéshez, hanem az, hogyha ezt egyetlen konkrét személyre irányítod. Egyszerûen kiszolgáltatod ezzel saját magadat és a kezébe helyezed az életedet.

Ne tedd másoktól függõvé az álmaid

Kizárólag olyan álmok megvalósítására vagy képes, amihez nem szükséges mások jóváhagyása, átalakulása, döntése és boldogsága. Ne korlátozd magad azáltal, hogy másoktól teszed függõvé a boldogságod. Soha nem szabad valakinek a döntésére hónapokat vagy éveket várnod, egyszerûen tovább kell menned, ha kell egyedül és meg kell találnod azokat, akik képesek akár azonnal melléd állni.

A saját fejlõdésedet akadályozod azzal, ha mindig másokra vársz. Vállalj felelõsséget a saját életedért és merj önálló döntéseket hozni, mert csak ez az egyetlen módja annak, hogy olyan életet élj, amire a jelen pillanatban vágysz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése