2013. január 21., hétfő

A vágyakról

Belegondoltál már valaha abba, hogy a legtöbb vágyadat azért nem valósítod meg mert félsz a változástól, amit az életedben okoz?

És itt most nem csak arra gondolok, hogy megengedsz e magadnak egy finom csokitortát egy jól végzett munka jutalmaképpen, bár egy ilyen jutalom is okozhat benned frusztrációt.

Az élet, amit élsz annak a szocializációnak az eredménye, ami a felnõtté válásod során segített neked beilleszkedni a társadalomba. Ennek a folyamatnak a során egy egészen jól meghatározható szerepet alakítasz ki magad számára, ami biztonságot nyújt neked, de nem csak neked, hanem azoknak az embereknek is, akik körülvesznek téged.

A szereped segít kereteket teremteni, amiben otthonosan mozoghatsz, azonban mindig eljön az idõ, amikor a keretek korlátokká, a korlátok börtönné változnak körülötted.

 
A vágyaid felvállalása ledönti a korlátaidat

A vágyaid abban segítenek neked, hogy képes legyél újra és újra átlépni a saját korlátaidon kitágítva az életed keretét, hogy ne zárd saját magad börtönbe. A korlátok ledöntése, azonban sokszor fájdalmas és félelmetes lépés, hiszen ezzel együtt a társadalmi kapcsolataid is átalakulnak és nem utolsó sorban felborulnak, megsz?nnek, megszakadnak.


El kell engedned azokat, akik nem tudnak követni téged

Attól való félelmedben, hogy nehogy elveszíts, esetleg megbánts másokat hajalmos vagy a biztonságos keretek között maradni, ami sokszor megakadályozza a benned ébredõ vágyak valóra váltását. Ahhoz, hogy a vágyaid valóra válhassanak, hogy képes legyél a szíved szavát követve végre hajtani az erre az életre vállalt küldetésedet függetlenné kell válnod a körülötted élõk véleményétõl és egyáltalán függetlenné kell válnod attól, hogy kik azok az emberek, akik képesek követni, elkísérni téged ezen az úton.

Fájdalmas felismerni, mikor jött el az ideje annak, hogy elengedd azokat, akikkel különbözõ irányba tart az utatok, de enélkül soha nem leszel képes igazán szívbõl élni és cselekedni, soha nem tanulod meg mit jelent igazán élni.

A vágyaidat azért kapod, hogy irányítsák az életed!

Itt az ideje, hogy vágyaid valóssággá változzanak!


Miért van az, hogy a legtöbben még csak beszélni sem mernek a vágyaikról?


A felnőtté válás során az iskolában alaposan "beléd verték", hogy különbözni, kilógni a sorból nem szabad. Mindenkinek egyenruhában, vagyis iskolaköpenyben kellett megjelennie, hogy ezzel is éreztessék veled, hogy csupán egy jól működő rendszer alkatrésze vagy. A hibás alkatrészeket pedig kicserélik, eltávolítják.

Persze tisztelet a kivételes iskoláknak és a kivételes, elkötelezett pedagógusoknak, hiszen belőlünk is van bőven, de az iskola minden lehetséges eszközt bevetett annak érdekében, hogy elültesse a fejedben a különbözéstőll való félelem csíráit. Többnyire csak azok lehettek sikeres diákok, akik mindent az előírásoknak megfelelően csináltak és soha semmilyen körülmények között nem próbáltak meg különbözni
másoktól.

A vágyaid megkülönböztetnek mindenki mástól és tökéletesen egyénivé tesznek téged


Minden, amire az életed során vágytál, feltéve, hogy soha nem akartál másoknak ártani vele tökéletesen normális érzés. Bármilyen vágy él most benned, vagy élt benned korábban az az egyéniséged elválaszthatatlan része és mint ilyen az a célja, hogy valósággá változzon az életedben.

A problémát legtöbbszőr az a félelem okozza, hogy mi történik majd akkor, amikor a vágyaid valósággá válnak


  • Mit fognak szólni hozzá mások?
  • Hogyan leszek képes a vágyaim álatal teremtett új valóságban ismét megtaláni a helyem?
  • Mi lesz akkor ha az új életem miatt kiközösítenek, ha már nem fognak szeretni többé?
  • Mi lesz akkor, ha a vágyaim miatt elveszítek magam mellől embereket?
  • Mi történik akkor, ha a vágyaim megvalósítása felborítja az egész életemet?

Ezek a kérdések minden jó érzésű emberben felmerülnek, amikor arra készül, hogy a vágyait, vagyis a szívének szavát követve egyéni útra lép. Ezeket a kérdéseket a benned lévő félelem miatt teszed fel. A félelem pedig azért fészkeli be magát a szívedbe, mert arra neveltek téged, hogy NEM SZABAD KÜLÖNBÖZNI MÁSOKTÓL.

"Járt utat járatlanért el ne hagyj!" ez az emberiség legnagyobb tévedése


Ahhoz, hogy megtaláld önmagad és képes legyél örömedet lelni a saját életedben bizony el kell hagynod a jól ismert, többször is bejárt széles ösvényt és olyan egyéni utat kell kitaposnod magad előtt, amin végre önmagad lehetsz.



A vágyaid emlékeztetnek téged arra, hogy miért is vagy itt


Az életben semmi sem történik véletlenül, így a vágyaidat sem véletlenül kapod. A vágyaidnak egyetlen célja van, hogy az életedet abba az irányba tereljék, hogy végül betölthesd az életed küldetését. Minden egyes vágy még a legapróbbak is azzal a céllal jelennek meg benned, hogy vezessék a kezed és megmutassák számodra az igazán fontos dolgokat az életedben.

A vágyaid lépésről-lépésre vezetnek végig az életed előre kijelölt fonalán. A születésed előtt egy tervet készítettél arra nézve, hogy mit akarsz elérni az életed során. A vágyak emlékeztetnek téged ennek a tervnek a megvalósítására. Minél erősebb benned a vágy valami iránt annál szorosabban kapcsolódik az életterved megvalósításához

Az életed minden területén vannak vágyaid és ezek mind egyformán fontosak


Az életed négy legfontosabb területe a "Szerető emberi kapcsolatok", a "Munka és hivatás",  az "Anyagi körülmények" és az "Egészség". Teljesen természetes, hogy az életed mind a négy területén vannak olyan vágyaid, amik valósággá akarnak változni.

Az életed akkor van tökéletes egyensúlyban ha az életednek ez a négy területe kiegyensúlyozottan működik. A kiegyensúlyozott működés alapköve, hogy felismerd mind a négy területtel kapcsolatos vágyaidat és ezeket folyamatosan megvalósítsd.

Az életterved nem csak egy meghatározott feladat elvégzéséről szól, hanem arról, hogy miként teremtesz meg magad körül egy önálló valóságot. Ennek a valóságnak pedig része az emberi kapcsolataid, a hivatásod, az anyagi körülményeid, valamint a testi, lelki és szellemi egészséged.



A vágyak nem válnak maguktól valóra, cselekedned kell!


Ahhoz, hogy valóra válthasd az álmaidat cselekedned kell és konkrét lépéseket kell tenned a megvalósítás felé vezető úton. Sokszor nem is az a baj, hogy nem ismered fel a vágyaidat, hanem az, hogy nem teszed meg a szükséges lépéseket a változás felé vezető úton.

Amikor elhatározod magadban, hogy valóra váltod egy álmodat, akkor soha nem az a döntő, hogy mit mondasz, vagy gondolsz erről, hanem hogy milyen lépéseket teszel. Az igazi döntést az első lépésed jelenti. Ha képes vagy cselekedni, akkor döntöttél, ha pedig döntöttél akkor már csak idő kérdése, hogy mikor válik egy vágyad valósággá.

Ki kell lépned a komfort zónádból


Ahhoz, hogy a vágyaid útjára lépj és ezáltal betöltsd a vállalt földi küldetésed el kell felejtened az eddig megszokott kényelmes és változatlan életedet. Egyszerűen szólva ki kell lépned a komfort zónádból és folyamatosan azon kívül kell tartózkodni. A vágyaid megvalósítása soha nem engedi meg számodra, hogy az életedet egyszerűen a túlélésre vagy kényelmes semmittevésre használd.

Vágyaid minden erőlködés nélkül valósággá változnak, ha ismered az utat, ami hozzájuk vezet El kell sajátítanod a Vágyak Vonzásának képességét és ehhez semmilyen különleges adottsággal nem kell rendelkezned, mert ez éppen olyan egyszerű, mint egy szerszám, vagy egy számítógépes program működésének elsajátítása.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése